Szakmár :: Üdvözöljük weboldalunkon!
Hírek:
JETA-121-2016:SZAKMÁR PIACTÉR ÉPÍTÉSE

Szakmár Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz, „Az életminőséget javító beruházások ezen belül közterületek, közterek, parkok, sportpályák, nyilvános illemhelyek, parkolók, temetők létesítése, felújítása és bővítése” pályázati ablakra. A konstrukció keretében JETA-121-2016 azonosító számú „Szakmár Piactér építése” című projektünket az Alapítvány Kuratóriuma 10.032.048.-Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Az építési munkák során kialakítottunk 4 db nyitott színt (úgynevezett pavilont), melyek biztosítják az árusok számára a helyszínt, ahol elrendezhetik áruikat. A pavilonok alapja kavicsbeton tömbalapok és monolit vasbeton talpgerendák készítésével, felül fa pillérek acél fogadószerkezeteinek bebetonozásával készült, melyre tömörített kohósalak kő és tömörített mechanikai stabilizáló réteg került, majd a térkő burkolatú külső padló-rétegrend kialakítása következett. A széleket szegélykövekkel borítottuk. A vázszerkezet, valamint a tetőszerkezet fenyőből készült, a fa szerkezet lazúros mázolást kapott a terv szerint. A tetőhéjazatot cseréppel készítettük el, majd a horganyzott lemez függőeresz és lefolyócsatorna került beépítésre. A piac területén elhelyezésre került 6x2 db (azaz 12 db) kültéri asztal a padozathoz rögzítve acél vázszerkezettel, horganyzott lemezborítással. A termelők és vásárlók biztonságos parkolása érdekében a személygépkocsik, vagy kis áruszállító teherautók számára megfelelő méretű parkolási lehetőséget biztosítottunk. A parkolót térkő burkolattal alakítottuk ki.

A piactér kialakításával Önkormányzatunk lehetőséget és segítséget kívánt nyújtani a helyben lakók számára többlettermékeik értékesítésére, a helyi fogyasztóknak pedig, az egészséges, helyben előállított termékek megvásárlása és fogyasztása tekintetében.

Megítélésünk szerint a helyi termék vásárlása előnyösen hat a helyi, települési gazdaságra. A gazdálkodó családoknak pótlólagos jövedelmet, bevételt jelent, a vásárlóknak pedig nem kell beutazni a városba a termékekért, ezáltal időt, és pénzt spórolhatnak meg. A piactér megvalósításával eredményül szeretnénk elérni, hogy a helyi termelői piac nem csak egyszerűen árucsere színhelye, hanem egy értékes közösségi színtér is legyen, ahol jobban megismerhetik egymást a helyben lakók, erősödhet a közösségi összetartozás az egymás iránti bizalom.

Közzétéve: 2017-07-28 08:24:24
Galéria
A galériához kattintson a képre!
Partnerek


Copyright © 2009 by Snassz