Szakmár :: Üdvözöljük weboldalunkon!
Hírek:
„SZAKMÁR PAKS II BERUHÁZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ PROJEKTÖTLETEK TERVEINEK ELKÉSZÍTTETÉSE”

JETA-123-2016

Szakmár Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz, „A Paksi Társadalmi Tanács Koordinációs Munkacsoportjához projektötletek részletes terveinek elkészíttetése” pályázati ablakra. A konstrukció keretében JETA-123-2016 azonosító számú „Szakmár Paks II beruházáshoz kapcsolódó projektötletek terveinek elkészíttetése” című pályázatunkat az Alapítvány Kuratóriuma 4.705.350.-Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Fő célunk, hogy Szakmár Község is aktívan részt vállaljon a Paks II beruházásban. Ennek érdekében az Önkormányzatunk tulajdonában lévő szakmári 3 hrsz-ú mintegy 800 m2 területű ingatlant szeretnénk átalakítani munkásszállássá. Ahhoz azonban, hogy a diákok zavartalan oktatását biztosítani tudjuk, szükséges a szakmári 444 hrsz-ú ingatlan kisebb átépítése, ezért e két ingatlan vonatkozásában, - az átalakításhoz kapcsolódva – elkészíttettük a műszaki tervdokumentációt, valamint a megvalósíthatósági tanulmányt.

Másik fontos feladat, melyet szükségesnek tartunk az út felújítás. Az önkormányzatunk tulajdonában lévő szakmári 027 és 0295 hrsz-ú külterületi utak szélesítésére és burkolására vonatkozó tervdokumentációt, illetve a hozzá kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányt elkészíttettük.

Önkormányzatunk az épület átalakításával lehetőséget és segítséget kíván nyújtani az erőmű bővítésén dolgozó szakemberek számára történő szálláshely kialakításában. Azáltal, hogy a szakmári 3 hrsz-ú alsó-tagozatos iskola épületét átalakítjuk munkásszállássá ez a létesítmény is kihasználtabbá válna, valamint ha a szakmári 444 hrsz-ú iskola épületének bizonyos részét átalakítanánk, úgy a diákok zavartalan oktatását is biztosítani tudjuk. A felújításokat követően mindkét épület kihasználtsága megnőne, továbbá aktívan részt tudunk venni a Paks II beruházásban is.

Az útszakasz felújításával pedig jelentősen lerövidíthetnénk az ország keleti részéből érkezők számára az utazási időt, ebből következően a költségek nagyságát is. Ugyan ez vonatkozik a községünk közelében lévő Szelidi-tóhoz látogató vendégekre is, akik rövidebb utazási idővel és távolsággal számolhatnak. Nem beszélve arról, hogy Szakmár még egy irányból megközelíthetővé válna, és a nagyobb forgalom kapcsán községünk is profitálhatna akár turisztikai akár gazdasági szempontból.

Közzétéve: 2017-12-01 09:06:02
Galéria
A galériához kattintson a képre!
Partnerek


Copyright © 2009 by Snassz