Szakmár :: Üdvözöljük weboldalunkon!
Hírek:
EBÖSSZEÍRÁS

Szakmár Község Önkormányzata ebösszeírást végez 2019. január 1. és január 31. között. Az adatszolgáltatás törvényi kötelezettség, a 2015-ben bejelentett ebeket ismételten be kell jelenteni!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Átv.) 42/B.§ (1) bekezdése alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel ebösszeírást végez. Önkormányzatunk legutóbb 2015. évben végzett ebösszeírást.

Az ismételt adatgyűjtés és a meglévő adatbázis frissítése nagymértékben elősegíti a kóborló ebek tulajdonosainak gyorsabb és könnyebb beazonosíthatóságát, és az esetleges zoonózisok (állatról-emberre terjedő) betegségek elleni hatékony védekezést.

A jelenlegi ebösszeírás időtartama: 2019. január 1. – 2019. január 31. között, az adatszolgáltatás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebösszeíró adatlapot az állat/állatok oltási könyvének adatai alapján kell kitölteni. Fontos, hogy minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni.

Az adatlap megtalálható:

– elektronikus formában a község honlapján Letölthető dokumentumok menüsor alatt.

– nyomtatott formában az Önkormányzat épületében.

Az ebenként kitöltött és aláírt adatlapokat az alábbi módon lehet eljuttatni hivatalunkhoz:

– postai úton (6336 Szakmár, Bajcsy-Zsilinszky utca 24.);

– személyesen (Önkormányzat épületében: Szakmár, Bajcsy-Zs. u. 24.), itt az átvételről elismervény is kérhető;

– elektronikus úton szkennelést követően az szakmar@dunaktv.hu e-mail címre megküldve.

Tájékoztatjuk az ebtartókat/tulajdonosokat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010.(II.26.) Korm. rendelet 17/B.§(10) pontja kimondja, hogy 2013. január 1-től minden négy hónapos kornál idősebb eb csak transzpanderrel (mikrochippel) megjelölve tartható. Kérjük, amennyiben még nem tett eleget ennek a kötelezettségének, az Ebösszeírás határidejéig pótolja. Amennyiben az ebtartó/ tulajdonos nem tesz eleget a jelöltetési kötelezettségének, és a jegyző valamint a járási állategészségügyi hivatal tudomására jut a mulasztás, 45.000.- Ft állatvédelmi bírság kiszabását vonja maga után.

Felhívjuk az ebtartók figyelmét, hogy az összeírást követően is kötelesek az adatváltozásokat (elhullás, szaporulat, tulajdonosváltás, tartási hely változás) írásban bejelenteni a hivatal felé. Kérjük, hogy az adatszolgáltatás teljesítése előtt ellenőrizzék az állat/állatok utolsó veszettség elleni kötelező oltásának időpontját, és amennyiben az egy éven túl történt, kérjük az oltást haladéktalanul pótolják!

Az ebtartók részére az adatszolgáltatás KÖTELEZŐ, a 2015-ben és az azóta eltelt időben bejelentett ebeket a 2019. évben ismételten be kell jelenteni!

Azok az állattartók, akik nem tesznek eleget ezen kötelezettségüknek, állatvédelmi bírsággal sújthatók a fent hivatkozott törvény 43.§ (1) bekezdése alapján.

Tisztelettel kérünk minden ebtartót, hogy tegyenek eleget törvényi kötelezettségüknek, és segítsék munkánkat a kért információk megadásával, az adatkérő lap kitöltésével, és a hivatal részére történő megküldésével.

 

Szakmár Község Önkormányzata

Közzétéve: 2018-12-12 09:11:37
Galéria
A galériához kattintson a képre!
Partnerek


Copyright © 2009 by Snassz